Jedna od teškoća pri dijagnosticiranju infekcija urinskog trakta je dobiti uzorak urina, koji pokazuje pravo stanje urina iz mjehura.Uzorak za dokazivanje infekcije mokraćnog sustava je prvi jutarnji urin. Ako je nemoguće dati prvi jutarnji urin, onda pacijent ne bi trebao mokriti 4 sata prije davanja uzorka urina.

Predstavljamo vam TIK MOB urinska vrećica za dojenčad i malu djecu koja je napravljena tako da omogućava odvajanje početnog djela urinskog mlaza od srednjega odnosno zadnjeg djela po fizikalnom principu protočnog ventila.

mob-vrecka1

Kod dojenčadi i male djece, koji još nisu sposobni kontrolirati mokrenje pri uzimanju urina, najpogodnija metoda je upotreba urinske vrećice. Zato je ovo novo patentiran sakupljač mokraće za dojenčad i malu djecu primarno namjenjen za pacijente starosti do 5 godina.
Najvažniji razlog bakteriološke pretrage urina je pomoć u pravilnu izboru antibiotika za liječenje izoliranog uzročnika.

Prednosti TIK MOB urinska vrećica za dojenčad i malu djecu;

  • Isplativost ( u usporedbi sa običnom urinskom vrećicom smanjuje broj lažnih uroinfekcija za 50%)
  • Neinvenzivna metoda za dojenčad i malu djecu
  • Jednokratna upotreba i primjena bez pristutnosti medicinskog osoblja


Metoda uzimanja urina;
TIK MOB urinska vrećica za dojenčad i malu djecu je plastičan, sterilan medicinski proizvod za jednokratu upotrebu, koji je na prvi pogled vrlo sličan standarnoj urinskoj vrećici. Razlika je u plastičnoj cjevčici – epruveti u koju se ulijeva srednji mlaz urina. Sakupljač se na pacijenta učvrsti s pomoću samoljepljive folije. Pri mokrenju urin teče kroz lijevak, koji je produžen u cijev, koja je zatvorena s epruvetom i nakon isteka u vrećicu u epruveti ostaje zadnji mlaz. U urinskoj vrećici se skuplja urin nakon srednjeg i zadnjeg djela, koji se uljeva u epruvetu, koju treba skinuti i zatvoriti s priloženim čepom i poslati u laboratorij.

1 2 3 4

*Crvena boja tekućina predstavlja potencijalno kontaminirani početni dio urina, koji se prvi prikuplja u vrećicu, a onda daljnjom metodom odlazi u donji dio vrećice, ostavljajući uzorak srednjeg mlaza urina u samoj epruveti za daljnju analizu urinokulture.

 

Potražite TIK MOB urinsku vrećicu u svim bolje opremljenim ljekarnama ili zatražite dodatne informacije o dostupnosti ovog proizvoda kontaktirajući nas direktno putem kontakta.